Preview Mode Links will not work in preview mode

Dramatikerpodden

May 13, 2020

Alexandra Loonin pratar om Hemligt och Farligt tillsammans med skådespelarna Sanne Ahlqvist Boltes och Oskar Stenström från Banditsagor samt Selma Laouar, Dominika Szefler och Raquel Mulinari från referensklassen på Möllevångsskolan i Malmö. Samarbetet mellan Banditsagor och referensklassen har varat i tre år...


May 7, 2020

Felicia Ohly om frilansarbetet, frigruppen och jobbet som dramaturg på Malmö Stadsteater. Och när får vi egentligen gå på teater igen? Vad händer då? Vilka behov kommer vi, både som publik och scenkonstarbetare, behöva ta hänsyn till? Bilden är tagen av Gabriella Gut. Jingeln är komponerad av Samantha...


Apr 29, 2020

Möt Jörgen Dahlqvist i ett samtal om att utbilda dramatiker, Ibsen och Strindberg och Acker, den där gången han fick hybris och alla hans yrkesroller: dramatiker, regissör, konstnärlig ledare, lärare, ljussättare, ljuddesigner, prefekt m.m. Jingeln är komponerad av Samantha Ohlanders och Staffan Jonsson.


Mar 9, 2020

Mårten, Joakim och Victor gästar podden för att prata om föreställningen Kurage och hur det är att både skriva och regissera tillsammans. Vilket ansvar har man i arbetet med dokumentärt material och vilka förtjänster och utmaningar finns det i att jobba kollektivt?

Jingeln är komponerad av Samantha Ohlanders...


Jan 28, 2020

Athena Farrokhzad om sin första pjäs, svensk teatertradition, grekiska tragedier, skapande, mötet med institutioner, att gå i dialog och det specifika i dramatiskt skrivande. Jingeln är komponerad av Samantha Ohlanders och Staffan Jonsson.